
یکی از بازماندگان هولوکاست شماره خالکوبی شده خود را در اردوگاه نازیها نشان می دهد
دفتر مطالعات وزارت امورخارجه ایران در روزهای یازدهم و دوازدهم دسامبر (بیستم و بیست و یکم آذر) 67 پژوهشگر را از سی کشور جهان در تهران گردآورد تا به بررسی این بپردازند که آیا کشتار سازمانیافته شش میلیون یهودی در دوران جنگ جهانی دوم در اروپا واقعیت داشته است یا نه.
این اقدام واکنش شدید دولتها و نهادهای مختلف جهان را در پی داشت، تا آنجا که حتی رئیس جمهور فرانسه دستور پیگرد قضائی یکی از شرکت کنندگان فرانسوی همایش هولوکاست را صادر کرد.
بیانیه ای که علیه دفتر مطالعات وزارت امورخارجه ایران به دلیل برگزاری این همایش صادر شده است را فرانسوا ازبورگ، رئیس بنیاد مطالعات استراتژیک در پاریس تنظیم کرده و به امضای مدیران 33 مؤسسه تحقیقاتی دیگر جهان رسانده است.
از جمله مشهورترین این نهادهای تحقیقاتی عبارتند از: مؤسسه بین الملللی مطالعات استراتژیک در لندن، مؤسسه اسپن در برلین، صندوق آلمانی مارشال در واشنگتن، مرکز سیاستهای امنیتی در ژنو، مرکز مطالعات و تحقیقات بین المللی در پاریس، مرکز مطالعات ایالات متحده در سیدنی و مرکز روابط بین الملل در ورشو.
پروفسور ازبورگ که مبتکر تحریم دفتر مطالعات وزارت خارجه ایران شده به روزنامه نیویورک تایمز گفته است که چنین تحریمی بر ایرانیها اثر زیادی خواهد گذاشت، چراکه به گفته وی، دفتر مطالعات وزارت خارجه ایران به منزله پنجره ای بسوی جهان خارج برای ایران عمل می کند و ایرانیها نمی خواهند که این پنجره به رویشان بسته شود.
دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه ایران که در شمال تهران استقرار دارد و 22 سال پیش تأسیس شده، محلی برای برگزاری جلسات سخنرانیها و همایشهای علمی و سیاسی با حضور کارشناسان و مقامات کشورهای مختلف جهان است و از جمله عمده ترین مؤسسات پژوهشی و آموزشی در ایران در زمینه اموربین المللی به شمار می رود.
بازدید دیروز: 0
کل بازدید :26595
