انتقاد شدید مجمع عمومی از حکومت ایران در همان روزی صورت می گیرد که رهبر ایران نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک "مردم سالاری دینی که از سالم ترین دمکراسی های جهان سالمتر است" ستوده است.
مجمع عمومی سازمان ملل که 192 عضو دارد با 72 رای مثبت، 50 رای منفی و 55 رای ممتنع، ایران را به خاطر کارنامه اش در زمینه حقوق بشر سرزنش کرد.
این قطعنامه ایران را به خاطر "آزار، ارعاب و سرکوب" مدافعان حقوق بشر، ناراضیان سیاسی، ناراضیان مذهبی، روزنامه نگاران، روحانیون، دانشگاهیان، اعضای اتحادیه ها و سازمان های کارگری به باد انتقاد گرفت.
این قطعنامه نسبت به "ادامه استفاده از شکنجه و رفتار بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز یا مجازات هایی چون شلاق و قطع عضو" ابراز نگرانی کرد.
مجمع عمومی به علاوه گله مندی خود را نسبت به "ادامه خشونت و تبعیض علیه زنان و دختران چه در قانون و چه در عمل" و همچنین "افزایش تبعیض و سایر موارد نقض حقوق بشر" علیه اعضای اقلیت های قومی و مذهبی، از جمله اعراب، آذری ها، بلوچ ها، کردها، مسیحیان، یهودیان، مسلمانان سنی و بهاییان ابراز داشت.
این قطعنامه دولت ایران را ترغیب کرد به این شیوه ها پایان دهد.
مجمع عمومی سازمان ملل با لحنی شدید نظام قضایی جمهوری اسلامی را نیز که به گفته آن "منظما" از عمل به استانداردهای بین المللی "بازمانده" به انتقاد گرفت.
![]() |
این قطعنامه نسبت به "ادامه استفاده از شکنجه و رفتار بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز یا مجازات هایی چون شلاق و قطع عضو" ابراز نگرانی کرد. |
حکومت جمهوری اسلامی اغلب به خاطر نقض حقوق بشر از سوی سازمان ملل و گروه های حقوق بشر مورد سرزنش قرار می گیرد.
مقام های جمهوری اسلامی نیز در مقابل، تصویب این قطعنامه ها را به انگیزه های سیاسی برخی کشورها نسبت می دهند و آنها را رد می کنند.
طی دوران حکومت جمهوری اسلامی، مجمع عمومی سازمان ملل بجز یکی دو سال، تقریباً همه ساله قطعنامه ای در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران صادر کرده است.
بنابه گزارش ها ایران در جلسه روز سه شنبه مجمع عمومی، با حمایت پاکستان و زیمباوه، سعی کرد مجمع را به پشتیبانی از طرح دیگری برای مسکوت گذاشتن این قطعنامه راضی کند اما آن طرح با 81 رای مقابل 75 رای شکست خورد.
کانادا و فنلاند به خاطر ارائه طرح "عدم اقدام" در مورد قطعنامه حقوق بشر از ایران انتقاد کردند.
در ستایش "مردم سالاری دینی"
آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، پیشتر برگزاری انتخابات مجلس خبرگان، شوراهای شهر و میاندوره ای مجلس که روز جمعه انجام شد را نشانه موفقیت "مردم سالاری دینی" دانست.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، وی گفت انتخابات بار دیگر نشان داد "مردم سالاری دینی از نصاب سالم ترین دموکراسیهای جهان سالم تر و مشارکت مردم از بالاترین نصاب دموکراسیهای غربی بیشتر" است.
![]() |
![]() ![]() ![]() |
رهبران جمهوری اسلامی همواره حساسیت خاصی نسبت به میزان مشارکت در انتخابات عمومی نشان می دهند و معمولا بعد از هر انتخابات به ستایش از رای دهندگان می پردازند و حضور آنها پای صندوق های رای را نشانه وفاداری به نظام معرفی می کنند.
رهبر جمهوری اسلامی در پیامی به مناسبت انتخابات روز جمعه که آن را "حماسه پرافتخار 24 آذر" خواند همین خط استدلال را دنبال و از آن برای حمله به مخالفان استفاده کرد.
وی نوشت: "روز ? ???آذر یک بار دیگر معنای مردم سالاری دینی را به دیرباوران و بداندیشان فهمانید... نه شرایط جوی نامساعد روز انتخابات و نه فضای جنگ روانی دشمنان که از هفتهها پیش از آن با ابزارها و شیوههای گوناگون برای سرد کردن دلها آرایش داده شده بود هیچیک نتوانست در عزم ملی خلل وارد کند."
مقام های وزارت کشور میزان مشارکت در انتخابات روز جمعه را در حدود 60 درصد اعلام کرده اند.
آقای خامنه ای پیام این انتخابات را "پاسخ شفافی به همه تردیدافکنیها و وسوسهها" تعبیر کرد و افزود مردم ایران با شرکت در انتخابات "پیوند خود را با نظام اسلامی که هدف آن عدالت و عزت و اقتدار ملی است، روز به روز مستحکمتر میسازند."
وی در بخشی از پیامش "با همه وجود" از مردم تشکر کرد.
بازدید دیروز: 0
کل بازدید :26600
